Да си майка е всичко

02.11.2005г. / 17 15ч.
Аз жената
Да си майка е всичко

Майчинството е най-великият стимул за живот, за успех, за творчество.

От момента, в който станах майка, разбрах какво значи да се бориш, да отстояваш, да печелиш, да понасяш житейския товар с радост и гордост. Разбрах какво значи “да бъдеш готов на всичко”. Разбрах какво значи тази велика движеща сила – майчината любов. Вече съм сигурна, че светът е оцелял благодарение на нея.

Да си майка е риск, предизвикателство, отговорност, болка, щастие. Да си майка значи да си всичко.

Благодарение на майчинството постигам победи в ежедневното надбягване с времето и проблемите, а загубите понасям по-достойно, по-мъдро – като уроци, които ми помагат да продължавам напред. Не заради себе си да продължавам, а заради малкото 5-годишно човече, за което съм “най- прекрасната майка на света” и което ме “обича повече от очите си”.

Майчинството е призвание, дълг, съдба. Майчинството учи на всичко. Дава всичко и взема всичко. И гради цял един живот. Защото детето ни е това, което ние сме го възпитали да бъде. То е част от нас. Но част, принадлежаща на света. Даваме му крила. Но посоката за полета избира то. И нямаме право да решаваме вместо него. Отваряме му вратата пред живота, но то само избира собствения си път. Можем да го подкрепяме, разбираме и обичаме. Само така можем да го направим Човек.

Прекрасно е да си майка. Прекрасна болка, прекрасна радост. Прекрасен дълг. Да си майка е смисълът на всичко. Защото нищо друго няма смисъл, губи смисъл, ако го няма него – великото творение на природата и любовта – нашето дете, нашата рожба, нашето малко слънчице. Да си майка е не само прекрасно. Да си майка е велико! Да си майка е свято! Не мога да си представя своя живот без това – да съм майка.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Dilara ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
veronika ( преди 11 години )
mnogo se radvam za vas,no za sajalenie az izgubih svoeto dete i mnogo me boli.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Vanq ( преди 11 години )
Bremena sum v 8 mesec.Tazi statiq me nakara da se po4uvstvam gorda,ot tova 4e 6te stavam maika:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар