Любовта на майката

10.03.2006г. / 15 47ч.
Аз жената
Любовта на майката

Аз съм отгледана с много обич, като единствено дете в семейството на моите любими родители. За съжаление се случи така,че моята майка се разболя много млада и я гледах дълго време на легло. През тези години страдах скришом, че не мога да й помогна, освен с грижите си по никакъв друг начин, а тя все ми казваше: "Толкова много те обичам, а да те наказвам така, мама, прости ми"

Не можех да скрия сълзите, които рукваха от очите ми, защото знаех, че тя ни най-малко не иска да е болна и по независещи от нея причини се налага да е неподвижна. Моля се от сърце да не бъда бреме за децата си, които много обичам и да не съм им в тежест. Защото само майката знае какво е майчина любов и всеопрощаващо чувство. Искам да кажа на всички млади девойки, щастливи сте, че сте жени. Майката дава живот, тя учи и възпитава децата, тя носи заряда за идните поколения и тя е отговорна за това, какво ще стане от децата й. Затова, смятам, че ролята на майката е незаменима.

Както казва Белински "Няма нищо по-свято и по безкористно от любовта на майката". Аз знам, че сърцето на майката е неизчерпаем извор на обич и топлина, на нежност и човечност. Затова се прекланям пред всички майки в света и им стискам горещо ръцете. Няма нищо по-възвишено от това да си отговорна майка, която иска да научи детето си на добри обноски и да го възпита в духа на етиката и естетиката. Моля се горещо да съм успяла с двете си деца, а те да успеят със своите.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Габриела ( преди 11 години )
Много е състрадателно и емоционално.Също така много добре сте описали каква е истинската майка и каква отговорност е това наистина е много хубаво!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар