Училище за всички

31.08.2006г. / 11 38ч.
Аз жената
Училище за всички

На 2ри и 3ти септември 2006г. (събота и неделя) Движение на българските майки организира дарителска акция за набиране на училищни пособия и помагала за децата, лишени от родителски грижи. Всеки може да се включи, дори и с минимална помощ. Един дарен комплект пастели може да роди бъдещ художник, и най-малката помощ е добре дошла, когато е от сърце. Акцията ще се проведе на: 02.09 и 03.09.06 от 10:00 до 14:00 часа на входа на Южния парк откъм ул. Нишава.

Необходимото: Тетрадки, химикалки, боички, пастели, моливи, линии, пергели, несесери, гумички, флумастри, блокове, скицници, гланцови блокчета, картон, кадастрон, подвързии, раници. И още: Долно бельо (ново), чорапи (нови), гуменки и джапанки (здрави), анцузи (здрави). Събраните помагала ще бъдат разпределени между ДОВДЛРГ- с. Доганово и ДОРДЛРГ- гр. Трън. Паралелно с акцията за набиране на училищни пособия ще се проведе и традиционната инициатива за набиране на средства за закупуване на пелени за еднократна употреба за ДМСГД, гр. Перник, и ДМСГД “Св. Параскева”, гр. София. Нуждата от тези най-необходими консумативи е огромна, а за съжаление домовете не разполагат с достатъчно средства да ги закупуват сами.

Движение на българските майки е мрежа, изградена изцяло от доброволци с основна дейност – подкрепа, набиране на средства и ежеседмичен контакт с домове за деца, лишени от родителски грижи.

Коментирай