Чаках коледното чудо 17 години

03.12.2008г. / 11 55ч.
Аз жената
Чаках коледното чудо 17 години

Моята най-хубава Нова година у дома беше миналата – когато посрещнахме 2008 г., защото за първи път бях с мечтаното си Коледно чудо. То се казва БожиДар.

Чаках го цели 17 години! И цели 17 пъти се вълнувах от Коледно-новогодишните празници – да, защото страдах. Всяка година със свито сърце приемах и най-малката лампичка за украса, всеки намек за празник, и всичко свързано с децата... Едва сега осъзнавам защо не съм обичала тези празници и смятах, че са суета...

Миналата година на осми март станах майка. Случи се по нетрадиционен начин, но това ни най-малко не попречи на щастието ми да изпитам романтиката на майчинството! Уникално е! Това е най-хубавото нещо, което може да се случи на една жена! То няма нищо общо с останалите възприятия, усещания и чувства! То изпълва душата до безтегловност... и в това е смисълът ни – на нас и на живота ни.. Всъщност то е Всичко!

И така, изпълнена и окрилена от щастие, аз и любимият ми съпруг единодушно решихме да посрещнем Новата година у дома с нашето ангелче, като едно истинско вече семейство. Съзнателно отклонихме всички оферти за срещи с близки на шумни и еуфорични места, защото за нас най-важно беше да сме тримата заедно... у дома! Украсихме както подобава, запалихме свещите (които за първи път горяха с нов пламък и нов трепет), подредихме трапезата и се потопихме в уюта на новогодишния празник! Около полунощ отидохме на площада, посрещнахме новата година заедно с всички там, сред светлини и фойерверки и отново се прибрахме. Танцувахме си на коледни и зимни песни. За детето това беше толкова вълнуващо и интересно. А аз бях с усещането, че съм обградена с ореол на светлина и в душата ми се разлива топлина..

Господи, имало го – Щастието! Благодаря ти, че ме дари да го позная!

Благодаря и на вас, че помолихте душата ми за изповед!

Коледата е магьосница – прави ни добри и мили! Дай боже да ни прави и щастливи! Всички ни!

* * *

Участва в конкурса “ Моята най-хубава Нова година у дома!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Lubomira ( преди 11 години )
Veseli praznici,semeistvo!Stastliva i vduhva6ta viara istoria!Pozdravi!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар