Отпечатъци от самосъхнеща глина

13.07.2009г. / 09 19ч.
Вергиния Генова
Отпечатъци от самосъхнеща глина

Какво можем да направим със самосъхнеща глина? Повечето от нас ще кажат – това са занимания за деца. Но ако имаме деца, забавленията за деца, вече са и за нас. А ако искаме да поддържаме и развиваме взаимоотношенията си с децата е почти задължително да видим красивото и интересното в различните детски игри. Заниманията с пластилин или с глина са чудесни за горещите летни следобеди. Седнали под сянката на някое дърво можете да направите интересни и дори полезни неща като: моливници, кутийки, свещници и т. н.

Но съм сигурна, че самосъхнещата глина може да зарадва приятно и младите майки – онези, чийто бебешорчета още дори не са проходили. Ще кажете и тях ли ще ги карате да си играят с глина!
Защо не? Мисля, че те самите ще пожелаят.

Повечето родители са възхитени от малките краченца и ръчички и искат да запазят този прекрасен отпечатък на малко ангелско съвършенство. Вече продават специални комплекти за целта. В “Слънчоглед” например бях възхитена от специална рамка, в която можете да разстелете самосъхнещата глина и да направите отпечатък от крачето или ръчичката на вашето дете. След което можете да оцветите глината и да я украсите, както и да изпишете името, годините и някакво послание за бъдещето.

Разбира се по-романтично настроените могат да направят по същия начин и любовен подарък с отпечатък.

* * *

Майчинство и хоби
Ваканция, ваканция! Ами сега?
Лято с деца
Неплатен отпуск за лятната ваканция на децата

Коментирай