Благотворителен базар и екоработилница за бебешки и детски стоки

06.10.2009г. / 10 17ч.
Аз жената
Благотворителен базар и екоработилница за бебешки и детски стоки

Невероятно е колко много неща купуваме за нашите бебета и деца – дрехи, играчки, всевъзможни аксесоари и какво ли още не! А дали всички те са ни необходими?
Рядко се замисляме, че нашето потребление нанася щети не само на семейния бюджет, но и на околната среда. Сдружение “Естествено” има удоволствието да ви покани на есенен екопразник! Присъединете се към нас и ще се убедите, че има невероятно много неща за вашето дете, които можете да направите сами с подръчни средства или да закупите втора ръка. Да не говорим за това колко много неща изобщо няма да са ви необходими, ако практикувате привързаното родителство. Нека да помислим заедно как да отгледаме нашите деца екологично и в хармония с природата!

Празникът ще се състои на 11 октомври (неделя), между 11 и 13 ч. на лятната естрада в Борисовата градина в София.

Програмата ще включва:
Благотворителен базар за употребявани бебешки и детски стоки (дрешки, играчки, книжки, слингове, многократни пелени и други) За да се включите в базара ви молим да приготвите нещата, които вече не използвате, но мислите че биха могли да послужат на някого, да определите цена за тях и да ни пишете на info@estestveno.com за да ви включим в списъка на участниците.
Можете сами да решите дали да дарите част от събраните средства или цялата сума от продажбите ви по време на базара за една благородна кауза. А тя е да помогнем Поли и нероденото й дете да живеят. Поли е бременна в шестия месец. Диагнозата е изключително рядка – плацента перкрета. Плацентата е излязла от разреза на цезаровото сечение от предишното раждане. Българските специалисти нямат опит с подобен случай, нужна е операция в Германия, само депозитът за която е 60 хил. евро. За повече информация http://help-polly.info

Работилница за играчки
Не е за вярване какви забавления за децата могат да се направят с подръчни материали или от на пръв поглед непотребни неща, като бутилки, кашони, опаковки и други. Освен това участниците в работилницата ще могат сами да изработят играчки на тема “Есен” от естествени природни материали – кестени, жълъди, есенни листа и други.

Конкурс за най-оригинална екоиграчка
Играчката трябва да е направена от вас. Можете да я донесете от вкъщи или да я изработите на празника.

Музикална работилница за бебета и деца
Музикалната работилница ще включва песни, танци, слушане на музика, музикална анимация, ритмично свързване на движения с музика. Всички желаещи ще могат да се включат.

* * *

Започна дарителска кампания за недоносени бебета

Коментирай