Сладкиш с круши и орехи

16 септември 2010 | 12:46 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
3/4 ч. ч. олио 
3/4 ч. ч. пудра захар 
4 яйца 
1 л прясно мляко (вода, лимонада, Фанта и пр) 
1 бакпулвер 
1 ч. ч. брашно 
3-4 ореха 
4 с. л. пудра захар
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Разбиваме с миксер пудрата захар с жълтъците. Добавяме на конец олиото, млякото и брашното, което е желателно винаги за сладкиши да се пресява, размесено с бакпулвера. Пухкавата смес изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка. Печем до светлозлатисто. През това време нарязваме на тънко ивички круши и избиваме белтъците с пудрата захар. Бързо редим върху тестото крушите, ръсим нарязаните на едро орехи със стафидите и слагаме белтъчния сняг. Печем в умерена фурна, докато белтъците се изсушат и леко порозовеят.

Снимка: thinkstock

* * *

Пълнени круши с крем
Пай с круши
Сладкиш с круши
Десерт с круши
Круши в шоколад

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Венета ( преди 8 години )
Количеството на млякото, явно е сбъркано. За мен разочароващото е противоречието между рецепта и снимка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Reneta ( преди 12 години )
Смятам, че в рецептата има правописна грешка, която уви е много съществена. Вместо 1 ч.ч. прясно мляко е написано 1 л пр. мляко. Аз лично бих опитала при следващият ми опит да сложа още по-малко количество мляко като например 3/4, така сместа преди изпичане би била наистина пухкава. ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Веселина ( преди 12 години )
Вече два пъти правя сладкиша, но и двата пъти не се получи както трябва.Млякото идва твърде много и не се получава "пухкава смес", а течна каша. За да компенсирам сложих още брашно и захар, но така блатът не можа да се изпече. Вторият път реших да спазя рецептата, но вместо литър мляко налях само 800мл. Отново не се получи блат, а някаква каша.Много вкусно става, но нещо в рецептата не е наред - или начинът на приготвяне, или количеството на съставките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар