Свеж лимонов пай с праскови

17 септември 2011 | 09:38 | Аз жената
Добави в любими
1 масло (120 г)
1 и 1/2 ч. ч. захар
2 с. л. настъргана кора от лимон
сока от 1 лимон
3 яйца
3 с. л. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 праскови
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Разбийте мекото масло в купа със захарта. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте добре. Добавете постепенно брашното, бакпулвера, млякото, лимоновия сок и кора. Разбъркайте добре и поставете във форма за сладкиш или кекс, намазана предварително с масло.

Почистете прасковите. Нарежете на резени и подредете отгоре.
Печете на 170 градуса около 40-45 минути. Извадете и оставете да се охлади. По желание може да поднесете с лъжица сметана или сладолед.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай