Вкусен сладкиш с бадемово брашно и сладко

19 февруари 2015 | 16:29 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 чаша масло
3/4 чаена чаша кафява захар
5 прахчета ванилия
3/4 чаша брашно от бадеми (ако не намерите в магазина, може и сами да си направите, като смелите сурови бадеми в кухненски робот)
2 и 3/4 чаена чаша брашно
1 и 1/2 чаена чаша сладко по ваш избор
пудра захар за поръсване
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа разбийте добре захарта, ванилията и маслото. След това добавете двата вида брашно и отново разбъркайте. Разделете полученото тесто на 2, като едната част завийте във фолио и поставете в хладилника (за поне 30 минути).

Другата част разточете с точилка и поставете в намазнена тавичка за печене. Трябва да се получи една хубава кора. Изпечете кората, докато стане златистокафява (около 20 минути, зависи и от фурната как пече). Когато е готова, трябва да я намажете със сладкото.

Извадете останалата част от тестото и го натрошете или настържете на едро ренде върху сладкото. Отново върнете във фурната, докато горното тесто се изпече. Сервирайте сладкиша поръсен обилно с пудра захар.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )