Праскови на грил с пълнеж и ядки

21 април 2015 | 15:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 праскови, нарязани наполовина
2 с.л. мед
½ ч.ч. крема сирене
½ ч.ч. бита сметана 
1 с.л. олио или зехтин
200 г натрошени орехи
30-40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте грила или оребрения тиган на средна температура. Намажете прасковите с малко олио/зехтин.

Запечете ги на грила/оребрения тиган от всяка страна за по няколко минути. След това ги намажете с малко мед и запечете отново за кратко.

Смесете крема сиренето със сметаната. С помощта на шприц напълнете всяка праскова с голяма розичка от крема. Поръсете с още малко мед. Накрая добавете и ядките за украса. Сервирайте веднага.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай