
-
Порции: 6-8
В купа разбъркайте добре маслото, захарта, яйцето, настърганата кора от лимон и щипка сол. В тавичка пресейте брашното и направете кладенче в него. Вътре изсипете сместа и замесете меко тесто.
Оставете тестото да втаса 1 час, а след това го разточете на дебелина половин сантиметър. Разточеното тесто поставете във форма със свалящо се дъно или форма за тарт и на няколко места с помощта на вилица го набоцкайте, за да избегнете надуване.
Печете го в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 20 минути. След това го оставете да се охлади.
Намажете готовата тарта с мармалада и поръсете с натрошените бишкоти, а върху тях намажете още 1 слой от мармалад. След това сложете няколко пресни парчета кайсии. Остава да сервирате.
Снимка: istock
Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.
Вижте още:
Опитайте още: