Тарта с кайсии

19 юни 2015 | 17:40 | Михаела Лазарова
Добави в любими
300 г брашно
200 г масло
200 г мармалад от кайсии
100 г захар
10 узрели кайсии
1 яйце
кората на 1 лимон
100 г бишкоти по ваш избор
щипка сол
1 ч.10 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В купа разбъркайте добре маслото, захарта, яйцето, настърганата кора от лимон и щипка сол. В тавичка пресейте брашното и направете кладенче в него. Вътре изсипете сместа и замесете меко тесто.

Оставете тестото да втаса 1 час, а след това го разточете на дебелина половин сантиметър. Разточеното тесто поставете във форма със свалящо се дъно или форма за тарт и на няколко места с помощта на вилица го набоцкайте, за да избегнете надуване.

Печете го в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 20 минути. След това го оставете да се охлади.

Намажете готовата тарта с мармалада и поръсете с натрошените бишкоти, а върху тях намажете още 1 слой от мармалад. След това сложете няколко пресни парчета кайсии. Остава да сервирате.

Снимка: istock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Вижте още:

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай