
2 ч.
-
Порции: 6-8
Разбийте в купа яйцата и жълтъка, заедно със захарта. Прибавете щипка сол и след това пресятото брашно и нишестето. Когато сместа стане гладка, изсипете я в тавичка, покрита с пергаментова хартия и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.
След това поставете върху изпеченото тесто влажна памучна кърпа. С нейна помощ обърнете тестото и премахнете внимателно хартията. Оставете леко да изстине и след това го намажете с мармалада. Навийте на руло и поставете в чиния.
Гарнирайте със сметана и пресни малини и сложете да стегне в хладилник за около час. Рецептата е предоставен от издателство ИнфоДар.
Снимка: istock
Опитайте още: