
1 ч.
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете съдовете за печене.
Разбъркайте ревена, боровинките, ягодите, лимоновия сок и едната чаена чаша захар в купа. Разпределете сместа в малки съдове за печене.
Поставете маслото в отделна купа и го нарежете на малки парченца. Добавете кубчетата едно по едно в брашното. След това прибавете към брашното и 2 супени лъжици захар, солта и канелата. Добавете и водата и разбъркайте. Ще се получи меко тесто.
Нарежете тестото на лентички и подредете върху плодовете.
Печете малките коблерчета в предварително загрята фурна за около 40 – 50 минути. Важно е да престои около 10 минути преди сервиране, за да се охлади.
Снимка: iStock
Вижте още: