Пухкав сладкиш с череши

18 юни 2018 | 06:25 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
½ чаша меко масло
½ чаша захар
2 големи яйца
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
½ чаша брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаша бадемово брашно
около 25 череши
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете бадемовото брашно и разбъркайте. Отделно разбийте маслото заедно със захарта и ванилията. Яйцата се добавят едно след друго. След това комбинирайте със сухите съставки, като постепенно добавяте от тях към яйчената смес.

Тестото се слага в тавичка с незалепващо покритие, в която предварително сте сложили хартия за печене. Отгоре се нареждат почистените от костилките и подсушени цели череши. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай