Панирани ябълкови кравайчета

23 октомври 2016 | 15:04 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг ябълки
1 чаша брашно
30 г канела
1 бакпулвер
1 щипка сол
2 яйца
½ чаша кисело мляко
олио за пържене
¼ чаша захар
30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купичка пресейте сухите съставки – брашното, солта, бакпулвера. Отделно разбийте киселото мляко с двете яйца. След това много бавно прибавете и брашното. Разбъркайте отново до хомогенизиране на сместа.

Обелете ябълките. Нарежете ги на кравайчета като изрежете дупка в средата. По-лесен начин е да извадите кочана на ябълката, докато е още цяла. След това много по-лесно се оформят кръгчетата.

Загрейте мазнината в дълбок тиган. Потопете всяко кръгче ябълка в панировката. След това пържете за няколко минути, докато добие златист цвят. За завършек след като сте изпържили кръгчетата топнете всяко кравайче с предварително разбърканите захар и канела, за да полепнат по тях.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай