Ябълков десерт със сметана, стафиди и бадеми

13 ноември 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг ябълки
150 г сушени стафиди
50 г белен бадем
100 мл течна сладкарска сметана
3 чаени лъжици канела
40 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Измийте и нарежете ябълките на филийки. Подредете ги в тавичка. Отделно разбийте сметаната. Към нея добавете стафидите, бадемите и канелата. Разбъркайте с лъжица. Обилно покрийте ябълките със сметановата смес. Загрейте фурната на 220 градуса и след като е добре загрята пъхнете десерта за около 15 минути. Извадете, когато добие лек загар.

Забележка: По желание рецептата може да се превърне в ябълков пай. Необходимо е само дъното на тавата да се застели с кора за пай и върху нея да се подредят всички останали съставки по същия начин.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай