Боровинков пай с готова кора

4 юни 2017 | 08:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г готово тесто за пай, маслено
1 чаша кафява захар
4 супени лъжици царевично нишесте
1 течна ванилия
1 щипка канела
500 г боровинки
1 средно кубче масло
1 щипка сол
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Заедно разбъркайте солта, нишестето, канелата, ванилията и поръсете пресните измити боровинки с тази смес.

Разстелете половината от готовото тесто за пай върху намазнена и набрашнена форма за пай. Поставете в него плънката. Разтопете маслото и го поръсете равномерно върху нея. Покрийте с останалата част от тестото. По желание го разрежете на ленти и украсете.

Печете боровинковия пай в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до получаването на кафява коричка.

Снимка: pexels.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай