-
Порции: 10
Разбъркайте или пресейте брашното със солта и содата. В отделна купа разбийте млякото с яйцето. Разбитата смес прибавете към брашното и разбъркайте. Добавете и течната ванилия и отново разбъркайте.
Междувременно обелете и нарежете ябълките на кръгчета като предварително сте почистили ябълката от кочана. Така ще получите формата на кръг с дупка или кравайче. Най-лесно става, ако се сдобиете с уред за изваждане на кочана на ябълката, докато тя е цяла.
В малка купичка смесете канелата и захарта.
Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера. Всяко кръгче ябълка потопете добре в сместа с брашното и млякото, след това пуснете в сгорещеното олио. След като добият златиста коричка, значи ябълковите кравайчета са готови. Извадете ги от тигана, отцедете от мазнината и оваляйте в захарно-канелената смес.
Снимка: iStock
Опитайте още: