Задушени круши със сироп от кайсии и ванилия

1 ноември 2018 | 08:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 големи круши, обелени и с изваден кочан
1 и ½ чаши вода 
¾ чаша захар 
½ супена лъжица течна ванилия 
1 чаша конфитюр от кайсии
2 чаени лъжици царевично нишесте 
2 супени лъжици вода 
½ чаша ром
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете 1 и ½ чаши вода заедно със захарта и ванилията. Добавете в тях 3-4 круши и намалете котлона на средна температура. Оставете да къкри, докато крушите станат меки и променят цвета си или около 5 минути. Извадете крушите и ги поставете в метален съд с похлупак, който да запази топлината им. Поставете останалите круши в сместа и направете същото с тях.

След като ги извадите, увеличете котлона на силно и кипнете образувалия се сироп. Трябва да се редуцира до около 1 чаша. В него разбъркайте кайсиевия конфитюр, докато и той заври. Разтворете царевичното нишесте в 2-те супени лъжици вода. Добавете ги към получения сироп на котлона, разбърквайте, докато се сгъсти.

Сервирайте крушите, полети с кайсиевия сос и рома.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай