1 ч.40 мин.
Яйцата (2 бр), захарта (1 ч. ч.) и маслото (50 г) се разбиват с миксер в дълбока купа. Добавят се 1/4 от твърдия шоколад, който е настърган на ситното ренде, и заквасената сметана (200 г). Сместа се разбива много добре. Накрая се добавят предварително смесените и пресяти брашно (300 г), какао (2 с. л.) и сода (2 ч. л.).
Когато се получи гъсто кексово тесто, се прибавят натрошените орехи (100 г). Разбърква се добре и сместа се изсипва в предварително намаслена и поръсена с брашно тава. Кексът се пече 40 минути на силна фурна и щом стане готов, се полива с останалата част от шоколада, която се разтопява с малко прясно мляко или масло в тенджерка на котлона. Десертът се оставя да се охлади и се реже на парчета.
Прочетете още: