Меню

Тарта с извара и шоколад

25 юни 2018 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
300 г брашно
150 г захар
100 г масло
1/2 пакетче бакпулвер
настъргана кора на половин лимон
щипка сол
За пълнежа:
400 г извара
100 г натурален шоколад
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Изсипете брашното в тавичка и направете кладенче. В него постепенно сложете всички съставки и омесете тесто, което трябва да се получи маслено и малко по-твърдо. Увийте тестото във фолио и го поставете в хладилник за 15 минути.

След това разточете малко повече от половината тесто и го сложете в тавичка за печене, която е намазана с масло и набрашнена. Тестото трябва плътно да прилепне по дъното и стените на тавичката.

След това с помощта на вилица набоцкайте тестото на 6-7 места. Покрийте тестото с изварата и натрошения шоколад. Разточете останалото тесто и оформете лентички или го настържете върху изварата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )