Меню

Шоколадови сърчица

17 февруари 2015 | 15:53 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За около 15-20 сърчица:
1 чаена чаша брашно
1 яйце
1/4 чаша натурално какао на прах
1/2 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1 щипка сол
4 прахчета ванилия
1 черен шоколад 
малко повече от половин голям пакет масло
2 ч.

  • Порции: За около 15-20 сърчица

Продукти
Приготвяне

В купа сложете брашното, содата, какаото, солта, ванилията и разбъркайте добре. В отделна купа на водна баня разтопете маслото заедно с шоколада и захарта. След като шоколадовата смес стане гладка я отделете за няколко минути да се охлади.

Добавете яйцето към нея и след това постепенно я сложете в купата със сухите съставки. Разбъркайте добре с миксер.След като тестото е готово, разделете го на 2 или повече топки. Върху хартия за печене с помощта на точилна разточете всяка една.

С формички за изрязване на бисквити оформете вашите сърчица. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, върху хартия за печене, до готовоност (около 10-12 минути).

Когато бисквитките се охладят може да ги поднесете поръсени с пудра захра или намазани със сметана,течен шоколад.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )