
3 ч.
-
Порции: 15-20 бонбона
Сложете в малка тенджера сметаната, шоколада, водата и маслото. Разтопете съставките на водна баня. Когато се получи хомогенна смес, отделете от котлона и оставете да се охлади за около 10 минути. След това добавете коняка, ванилията и отново разбъркайте.
Изсипете сместа в подходяща по-дълбока чиния и покрийте с прозрачно домакинско фолио. Оставете за няколко часа да се охлади на стайна температура или в хладилник. След като шоколадовата смес е добре охладена, пригответе няколко вида натрошени ядки, горчиво какао.
Вземете една малка лъжичка и я плъзнете леко по шоколада. Полученият трюфел оваляйте в ядки и се насладете на вкуса му.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: