Меню

Фъдж бонбони с ядки и маршмелоу

27 ноември 2015 | 12:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г маршмелоу
1 и ½ чаша захар
2/3 чаша кондензирано мляко
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаша масло
2 чаши шоколадови стърготини
1 чаша парченца тъмен шоколад
½ чаша счукани орехи
1 ванилия
140 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Покрийте плитка тавичка за печене с алуминиево фолио. Оставете настрана.

В голяма тенджера на средна температура смесете маршмелоу бонбоните, захарта, кондензираното мляко, маслото и солта. Оставете да ври за около 5 минути като непрекъснато разбърквате.

Свалете от огъня и изсипете стърготините и начупените шоколадови парченца в сместа и бъркайте, докато стане гладка. Добавете и ванилията и ядките. Изсипете в предварително подготвената тавичка. Охладете в хладилник за най-малко 2 часа.

Извадете, нарежете на квадрати и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Лили ( преди 9 години )
Толкова много сол?! За захарта да не говорим...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар