80 мин.
-
Порции: 8
В купа смесете брашното, ванилията, бялата захар, бакпулвера и 2 супени лъжици от какаото. На водна баня разтопете маслото и шоколада и ги излейте при сухите съставки, след което добавете и млякото. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.
Изсипете и заравнете сместа в съд за печене с размери 25 на 30 см. Отгоре разпределете нарязаните круши. В купа разбъркайте захарта заедно с останалото какао и поръсете върху тестото. Сложете тавичката за печене в дълбока тава и налейте 500 мл топла вода.
Печете сладкиша около 35-40 минути. В краищата сладкишът ще бъде изпечен, а в средата ще има гъст шоколадов сос.
Рецептата е част от книгата „Джейми и приятели“.
Снимка: istock
Опитайте още: