Меню

Двойно шоколадови звездички

19 май 2016 | 11:32 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г бяло брашно 
125 г краве масло 
100 г пудра захар 
2 жълтъка 
1/3 ч.л. бакпулвер 
канела на вкус 
2 ванилии 
щипка сол 
настъргана портокалова кора 
За пълнежа:
битер шоколадов крем
180 мин.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Омесете гладко тесто от продуктите и го оставете да се охлади. Разточете го на кора с дебелина около 7-8 мм и с формички изрежете звездички. Изпечете ги в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Внимавайте, защото стават бързо, а не трябва да се препичат, тъй като ще станат твърди. След като изстинат ги слепете с плънка по желание и ги потопете в разтопен шоколад.

Рецептата е участвала в кулинарния конкурс „Празнично и кулинарно“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай