-
Порции: 10
Накиснете фурмите във вода за около 15 минути. Смесете ядките с какаото. След това ги разбийте добре с пасатор или блендер. Добавете в блендера и фурмите. Отново миксирайте. След това прибавете и млякото на тънка струя. Ако наливате млякото рязко, трюфелите може да се окажат прекалено меки и да не се получат в необходимата форма и гъстота.
Отново разбийте цялата смес добре в блендера. След това я приберете в хладилник да се охлади за около половин час. Така ще ви е по-лесно да оформите трюфелите с ръце.
След като сместа се е охладила достатъчно, оформете трюфелите. Оваляйте ги обилно в какао. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене, за да не залепнат. Приберете отново в хладилник. Консумирайте трюфелите охладени.
Снимка: iStock
Вижте още: