Меню

Домашни какаови трюфели с фурми

11 юли 2016 | 17:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10-12 фурми
100 г бадеми
4 супени лъжици натурално какао
1 щипка сол
3-4 супени лъжици прясно мляко
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Накиснете фурмите във вода за около 15 минути. Смесете ядките с какаото. След това ги разбийте добре с пасатор или блендер. Добавете в блендера и фурмите. Отново миксирайте. След това прибавете и млякото на тънка струя. Ако наливате млякото рязко, трюфелите може да се окажат прекалено меки и да не се получат в необходимата форма и гъстота.

Отново разбийте цялата смес добре в блендера. След това я приберете в хладилник да се охлади за около половин час. Така ще ви е по-лесно да оформите трюфелите с ръце.

След като сместа се е охладила достатъчно, оформете трюфелите. Оваляйте ги обилно в какао. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене, за да не залепнат. Приберете отново в хладилник. Консумирайте трюфелите охладени.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай