Италиански сладък салам
Вкусен и лесен за приготвяне
17.01.2018г. / 07 25ч.
Михаела Лазарова
4 жълтъка 3 супени лъжици пудра захар 70 мл ликьор или коняк 4 супени лъжици какао на прах 400 г бисквити по ваш избор 300 г меко масло
В кухненски блендер смелете половината от бисквитите, а останалата част начупете на по-големи парченца. С помощта на миксер разбийте захарта, жълтъците и маслото. Добавете какаото, ликьора и бисквитите, но разбъркайте с помощта на шпатула.
Разпределете получената смес върху домакинско фолио, завийте го стегнато, за да се получи нещо като салам. Оставете го в хладилник за няколко часа, след което сервирайте. Преди да сервирате по желание поръсете с пудра захар.
Снимка:istock
Опитайте още: