480 мин.
-
Порции: 10
В касерола изсипете фъстъченото масло и го затоплете на котлона (на слаб огън). След това добавете към него шоколада, който трябва да е предварително начупен. Бъркайте, докато се разтопи и се получи хомогенна смес.
В правоъгълна или кръгла тавичка поставете алуминиево фолио, като оставите краищата му малко да се показват над ръбчетата на тавата (така после ще ви бъде по-лесно да извадите шоколада).
Изсипете шоколадовата смес и един-два пъти чукнете леко тавичката в кухненския плот, за да се разпредели равномерно. След това я сложете в хладилник за около 4-5 часа. Когато шоколадът е стегнал, може да го извадите от формата и да премахнете фолиото. Нарежете десерта на блокчета и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: