Меню

Шоколадови трюфели с джинджифил

15 октомври 2016 | 12:08 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
200 мл сладка течна готварска сметана
300 г черен шоколад
1 ч.л. канела 
1 ч.л. джинджифил на прах
150 г джинджифилови бисквити
220 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете в тенджера сметаната и я оставете да заври на тих огън. След това прибавете към нея шоколада, канелата и джинджифила и бъркайте непрекъснато. Когато се получи хомогенна смес, може да я премахнете от котлона и да я оставите да се охлади, а след това да я сложите в хладилник за 2-3 часа, за да стегне.

Натрошете добре бисквитите и ги сложете в чиния. С помощта на лъжичка вземете малко от шоколадовата смес и оформете топче, което оваляйте в бисквитите. След като бонбоните са готови може да ги поставите за още няколко минути в хладилник или направо да ги хапнете в приятна компания.

Снимка и идея: Facebook tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай