
-
Порции: 10
В купа комбинирайте сухите съставки и разбъркайте. Прибавете постепенно топлото мляко. Полученото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Оставете готовия блат да се охлади добре.
През това време пригответе крема като изсипете в малка тенджерка млякото и го оставите да се загрее добре. Разбийте яйцето в купа със захарта и брашното и ги прибавете към топлото мляко. Бъркайте непрекъснато, на бавен огън, за да може яйцето да се хомогенизира в сместа. Когато се получи хомогенна смес може да добавите и натрошения шоколад.
Охладеният блат се разрязва на две и половините се слепват с крема. От него трябва да ви остане и за намазване на тортата от външната страна. Накрая украсете с пресни плодове или друго по ваш избор.
Снимка: iStock
Вижте още: