Меню

Лесна торта с шоколадов крем

14 януари 2017 | 08:41 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото:
2 чаши прясно мляко
2 чаши брашно
1/2 чаша захар
6 супени лъжици какао
1 ч.л. бакпулвер
За крема:
2 чаши мляко
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици брашно
1 яйце
1 млечен шоколад
80 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте сухите съставки и разбъркайте. Прибавете постепенно топлото мляко. Полученото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Оставете готовия блат да се охлади добре.

През това време пригответе крема като изсипете в малка тенджерка млякото и го оставите да се загрее добре. Разбийте яйцето в купа със захарта и брашното и ги прибавете към топлото мляко. Бъркайте непрекъснато, на бавен огън, за да може яйцето да се хомогенизира в сместа. Когато се получи хомогенна смес може да добавите и натрошения шоколад.

Охладеният блат се разрязва на две и половините се слепват с крема. От него трябва да ви остане и за намазване на тортата от външната страна. Накрая украсете с пресни плодове или друго по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай