Меню

Бисквити с топящи се шоколадови парченца

11 февруари 2018 | 06:49 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1/2 чаша бяла захар
3/4 чаша кафява захар мусковадо
1 яйце
щипка сол
чаена лъжичка ванилова есенция
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаша разтопено масло
1 и 1/4 чаша брашно
120 грама шоколад по ваш избор
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа захарта, солта и разтопеното масло. Разбъркайте добре. Прибавете яйцето, ванилията и отново разбъркайте. Пресейте брашното заедно със содата за хляб. Трябва да се получи меко тесто, но не твърде разтегливо. Към него сложете шоколада, който сте начупили на по-големи парчета.

Разбъркайте отново, покрийте купата с прозрачно фолио и поставете в хладилник за няколко минути да стегне.

В тавичка застелете хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед вземете от тестото и поставете топките на хартията. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 минути.

Снимка: iStock, Идея: Tasty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай