Меню

Маслени бисквити с меласа

27 май 2024 | 15:59 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Маслени бисквити с меласа
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Пресейте заедно всички сухи съставки без двата вида захар в купа. 
  2. В друга голяма купа смесете маслото, 5 супени лъжици от бялата и кафявата захар. 
  3. Разбийте много добре сместа с миксер за 5-6 минути до получаване на пухкава смес. 
  4. Добавете яйцето и отново разбийте. 
  5. Добавете меласата и разбийте, докато се разтвори напълно. 
  6. Добавете сухите съставки на части, като разбивате след всяко прибавяне на бавни обороти. 
  7. Приберете тестото в хладилник за поне 30 минути. 
  8. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  9. Оформете с ръце малки топчета, като ги притиснете между дланите си, за да ги сплескате. 
  10. Оваляйте всяка бисквита в останалата захар. 
  11. Подредете върху хартия за печене в тава. 
  12. Печете за 15 минути или до златиста коричка. 
  13. Охладете върху решетка, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай