Домашни бонбони от вафли

25 февруари 2018 | 06:57 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
500 г вафли с ванилов крем
2 чаени лъжички разтворимо кафе
2 супени лъжици коняк
4 супени лъжици пудра захар
60 мин.

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Начупете вафлите и ги сложете в кухненски блендер. Добавете към тях останалите съставки, като предварително разтворите кафето в коняка. Всичко трябва да се смели до получаването на хомогенна смес. Ако е прекалено суха, може да добавите малко масло или прясно мляко. След това се оформят топчета, които се поставят в подходяща чиния. Бонбоните трябва да се охладят за 20-30 минути в хладилник.

Преди да ги сервирате, оваляйте всяка топка в натрошени вафлени кори, ядки, кокос и други.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Ами като нямате интрес към това- защо отваряте рецептата? Пък и коментара ви е излишен напълно-всички сме наясно,че вафлите не са в топ 3 на полезните храни...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
х ( преди 8 години )
пълен кулинарен кошмар и отрова!вафли - най-вероятно пълни с всякакви подобрители, оцветители, овкусители, палмово масло, ГМО соя, захар, подсладители и други елементи от Менделеевата таблица разтворимо кафе - кафе с ниско качествозахар - отрова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар