40 мин.
-
Порции: 8
Яйцата и захарта се разбиват заедно с маслото от хладилника. Важно е да е стегнато. В отделен съд се смесват сухите съставки – брашното, нишестето, бакпулвера. Кората на портокала се настъргва и се добавя към сухите съставки. Изстискайте сока на портокала и също го прибавете към брашното като предварително си запазите съвсем малко от сока.
Смесете сухите с мокрите съставки и разбийте с миксер до получаване на меко тесто. Тестото изсипете във формички за мъфини. Ако предпочитате можете да го излеете цялото в правоъгълна форма за кекс. Печете на 180 градуса за около 30 минути.
За да направите глазура за мъфините смесете пудрата захар със сока. Разбъркайте добре и залейте готовите мъфини.
Снимка: iStock
Вижте още: