
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете 10 форми за мъфини и покрийте с хартия за печене. Оставете настрана.
В голяма купа пресейте заедно 1 и ½ чаши брашно, сода, бакпулвер, сол. В друга купа смесете намачканите банани, захарта, яйцето и разтопеното масло. След като двете смеси са готови, слейте ги в едно. Разбийте с миксер. След като се хомогенизират, излейте ги във формите за мъфини.
За да направите трошливия топинг за мъфините, в малка купа смесете кафявата захар, двете лъжици брашно и канелата. Добавете лъжицата масло и разбъркайте. Сместа трябва да добие текстура, подобна на царевичното брашно, леко ронлива. Разпръснете я с пръсти върху мъфините, така че да покрие добре.
Печете за 20 минути в загрятата фурна или до суха клечка.
Снимка: iStock
Вижте още: