Царевични мъфини с ананас

30 юни 2019 | 05:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло 
¾ чаша нарязан ананас от консерва (подсладен)
1 чаша брашно
1 чаша царевично брашно 
½ чаена лъжичка сода
½ чаена лъжичка сол
1 чаша прясно мляко 
2 яйца
50 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Подгответе форма за мъфини или отделни кошнички, намазнете ги и ги набрашнете.

Разтопете маслото в тиган на средна температура, докато покафенее леко. Свалете от огъня и в него запържете ананаса. Оставете да се охлажда настрани за 20 минути.
Пресейте брашното, царевичното брашно, содата, солта. Оставете настрани.

В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ананаса. Разбъркайте още веднъж с дървена лъжица. След това смесете сухата и мократа смес. Бъркайте, докато двете се комбинират добре.

Разпределете сместа във формата за мъфини и печете в загрята фурна до суха клечка или около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай