Ябълкови мъфини с ванилия

3 ноември 2021 | 05:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г брашно
100 г захар
50 г кафява захар
2 и ½ чаени лъжици бакпулвер 
½ чаена лъжица сол
90 мл прясно мляко
80 мл олио
1 голямо яйце, разбито 
5 капки течна ванилия, екстракт 
2 големи ябълки, обелени и нарязани ситно
Пудра захар
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете хартиени кошнички във форми за мъфини или намажете с мазнина.

Смесете сухите съставки и ги пресейте. Към тях добавете млякото, олиото, яйцето и ванилията. Разбийте с миксер до хомогенна смес. Внимателно добавете ситно нарязаните ябълки. Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула. Излейте тестото във формите за мъфини. Поръсете щедро с пудра захар, за да хване карамелен загар.

Печете за 20-30 минути в загрятата фурна до златисто. Охладете преди да извадите от формите и да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай