Меню

Сорбе от малини

23 септември 2014 | 16:01 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 кг малини или друг плод
2 чаени чаши захар на кристали
2 прахчета ванилия
20 мл плодов ликьор, шампанско, водка, коняк или друг алкохол

Продукти
Приготвяне

Може да ползвате замразени или пресни малини (или други плодове, ако ползвате ябълки, праскови и т. н., трябва предварително да ги обелите и да ги нарежете на парченца).

Сложете ги в кухненския робот, добавете захарта, една супена лъжица лимонов сок (по желание), ванилията и около 20 мл от алкохола, който сте избрали. След като всичко се пасира много добре се слага в купа и се покрива с капак или домакинско фолио.

Сложете в камерата за около 2 часа и след това сервирайте.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай