Меню

Лесно тирамису от Гордън Рамзи

30 ноември 2019 | 10:32 | Михаела Лазарова
5 от 8 гласа
Добави в любими
Бишкоти
250 г маскарпоне
1 чаша студено кафе
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
150 мл течна сметана
4-5 супени лъжици пудра захар
4 супени лъжици Марсала (ликьорно вино) или друг вид ликьор може и коняк
черен шоколад за украса
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В купа смесете маскарпонето, заедно със захарта, ванилията и виното (коняка).

В отделна купа разбийте добре сметаната и след това внимателно я прибавете към другите съставки (по желание може да изстудите крема за сладкиша в хладилник и след това да го прибавите към бишкотите).

Напоете всяка бишкота в студено кафе и подредете в подходящи високи чаши. Върху бишкотите сложете от крема и настържете черен шоколад. Сложете тирамисуто в хладилник за около час.

Снимка: istock

Рецепта: gordonramsaysrecipes

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай