
-
Порции: 8
Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Котлонът трябва да е на средна температура. Разбърквайте през цялото време, за да не стане на бучки. След това бавно към него добавете 1 чаша от сметаната (без да сте я разбили) и разбърквайте с дървена лъжица.
Намалете котлона и продължете да разбърквате. След като сметаната се смеси с шоколада добавете и маслото. Разбъркайте до пълното му стопяване. Сместа ще започне да се сгъстява. Свалете от огъня и охладете напълно. След като кремът изстине прибавете рома и разбъркайте.
Останалите две чаши сметана разбийте с миксер, докато се сгъсти и започне да се втвърдява. Смесете я с шоколадовата смес и внимателно разбъркайте с дървената лъжица. Разпределете крема на порции и охладете в хладилник за няколко часа. По желание може да се поръси с шоколадови стърготини за финал.
Снимка: iStock
Опитайте още: