Меню

Домашен крем с кафе и ванилия

11 март 2017 | 07:43 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
50 г сурово смляно кафе

2 чаени лъжички разтворимо кафе

200 г кафява захар

4 жълтъка

1 щипка сол

3 чаши течна сладкарска сметана

1 течна ванилия

1 чаша гореща вода
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Залейте смляното кафе с горещата вода. Прибавете и разтворимото кафе и разбъркайте добре. Нека постои няколко минути.

В съд на котлона загрейте ½ чаша вода. Когато заври сложете в нея захарта и разбъркайте на слаб котлон. Ще се получи сироп, в който след като се сгъсти се слагат жълтъците много бавно, разбърквайки, за да не се сготвят и пресекат. Към тях добавете и ванилията. Разбърквайте, докато се получи гъст крем.

Смесете крема със сместа с кафето, добавете солта, разбъркайте. С миксер разбийте сметаната на пухкав сняг и я прибавете към крема. Разбъркайте с широка шпатула. Разпределете сместа в чаши и съхранявайте в хладилник за през нощта, докато кремът се сгъсти.

Декорирайте по желание с шоколад, ядки или плодове.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай