Меню

Пухкав крем с чиа, ягоди и филиран бадем

4 януари 2019 | 06:43 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша бадемово мляко
1 чаша кисело мляко 
2 супени лъжици кленов сироп 
1 чаена лъжица течна ванилия 
1/8 чаена лъжичка сол 
¼ чаша чия
200 г ягоди, нарязани 
4 чаени лъжици кленов сироп за декорация
¼ чаша печени филирани бадеми
8 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте заедно бадемовото мляко, киселото мляко, двете супени лъжици кленов сироп, ванилията. Разбъркайте добре, докато стане хомогенна смес. Добавете чиата и оставете да набъбне за 30 минути.

Разбъркайте отново след това, за да не останат места без семена в крема. Покрийте с найлоново фолио и оставете да престои за през нощта.

На сутринта разпределете крема в 4 чаши. Подредете шепа ягоди отгоре, за да украсите крема. Поръсете с филирани бадеми и за финал нанесете няколко щриха кленов сироп.

Снимка: Maxpixel

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай