Меню

Гъбена супа с тортелини и наденица

17 февруари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
5 големи гъби, нарязани на ситно
2 големи стръка праз лук, нарязани на ситно
6 чаши пилешки бульон
2 бр наденица, нарязана на колелца
200 г тортелини
3 скилидки чесън, смлян
3 супени лъжици сос табаско
Сол и черен пипер на вкус
5 стръка магданоз за гарнитура
1 ч.40 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтин в тиган на средна температура. Разбъркайте гъбите и праза в магданоза. Оставете да омекнат за около 5 минути. Отстранете от огъня.

Междувременно изсипете пилешкия бульон в голяма тенджера и оставете да заври на средна температура. Добавете наденицата, тортелините, чесъна и табаското. Намалете огъня и добавете гъбите и праза. Разбъркайте много добре.

Покрийте супата с капак и оставете да къкри за около 30 минути.

Сервирайте супата, гарнирана с магданоз.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай