Меню

Супа с гъби и пилешко

23 април 2015 | 16:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма бучка масло
500 г пилешки гърди
2-3 стръка целина
6 скилидки чесън
1-2 моркова
15-20 пресни гъби печурки
3-4 връзки пресен лук
2 л пилешки бульон
1/2 чаена лъжичка изсушена мащерка
сол и черен пипер на вкус
3/4 чаша течна сметана
1 супена лъжица брашно за сгъстяване (по желание, което се добавя при задушените зеленчуци)
1 ч.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

В тенджера разтопете маслото и добавете нарязаното на малки кубчета пилешко месо. Когато стане леко златисто, добавете нарязаните гъби, целина, чесън, моркови, черен пипер и мащерка. След като зеленчуците се задушат леко, добавете и бульона и сол на вкус.

Гответе супата до готовност на месото и омекване на зеленчуците. Когато супата е хладка, може да добавите и течната сметана към нея.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай