Меню

Пилешка супа с броколи и топено сирене

29 април 2015 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло
1 глава лук, нарязана
300 г броколи
1 пилешки бульон
200 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
200 г топено сирене, нарязано
2 чаши прясно мляко
1 с.л. чесън на гранули
2/3 чаша царевично нишесте
1 л вода
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В тенджера разтопете маслото. Задушете лука в маслото, докато омекне. Запържете и пилешкото. Добавете броколите и разбърквайте непрекъснато, за да не загорят продуктите. Залейте с разтворения във водата бульон и оставете да покъкри под капак.

Намалете огъня. Добавете топеното сирене, млякото и чесъна. В малка купа разбъркайте царевичното нишесте с малко вода, за да се разтвори. Добавете го към супата като периодично разбърквате.

Варете още няколко минути до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай