Меню

Супа със зеле и бекон

15 октомври 2015 | 11:02 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава лук
300 г бекон
600 г прясно зеле нарязано фино
2-3 картофа
магданоз за поръсване
сол, черен пипер
1 и 1/2 литър вода или зеленчуков бульон
1 ч.15 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Загрейте маслото в голяма тенджера и добавете към него нарязаните лук и бекон. След като се задушат добре, добавете зелето и картофите. Бъркайте още няколко минути и залейте с бульона.

Овкусете със сол и пипер и оставете да къкри на тих огън. Сервирайте супата с препечен хляб.

Снимка: istock

Вижте още:

  • http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/20294-recepti-za-esenni-supi/"> Рецепти за есенни супи
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай