Меню

Супа с грах и шунка

21 октомври 2015 | 11:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша лук, нарязан
1 чаена лъжичка олио
500 г грах
200 г шунка
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 ч.30 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В тенджера сотирайте лука в сгорещената мазнина. Добавете граха, нарязаната на кубчета шунка и достатъчно вода, за да покрие. Подправете със сол и черен пипер.

Покрийте с капак и варете, докато от граха остане гъста зелена течност или около 2 часа. Ако водата се е редуцирала, добавете още. Оставете още да се вари. След като супата се е превърнала в зелена гъста течност свалете от огъня и оставете да престои, за да се сгъсти.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай