Меню

Супа с картофи и пушен бекон по рецепта на Гордън Рамзи

17 август 2016 | 16:40 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 голяма глава лук
250 г пушен бекон
2 дафинови листа
2-3 големи картофа 
1 праз
375 г сладка царевица от консерва
750 мл пилешки или зеленчуков бульон
500 мл пълномаслено мляко
черен пипер и сол на вкус
50 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В тенджера загрейте малко зехтин или масло и задушете лука. Към него добавете нарязаният бекон и дафинови лист. Нарежете картофите на малки парчета, като за супа и ги сложете към, бекона и лука.

След 2-3 минути може да добавите и нарязаният праз лук. Когато празът поомекне, сложете изцедената царевица и малко сол. Накрая долейте вода/бульон. Когато супата се сгъсти леко може да добавите и млякото. Супата е готова за сервиране, когато картофите са напълно сварени и консистенцията й е гъста и плътна. 

Снимка:istock

Опитайте и:



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай