Меню

Супа с пилешко, броколи и лук

19 януари 2017 | 11:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г броколи
200 г пилешки гърди
1 морков
1 глава лук
50 мл зехтин
3 супени лъжици брашно
3-4 чаши пилешки бульон, разтворен
1 чаша прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
настърган кашкавал или пармезан
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и пилето. Загрейте мазнината. Запържете първо лука, докато омекне. Към него прибавете брашното и разбъркайте, докато брашното се разтвори в мазнината. Залейте с бульона и млякото. След като заври сложете и броколите, разделени на малки розички, както и моркова, нарязан на кръгчета. Подправете с подправките и разбъркайте. Накрая сложете нарязаното на по-дребно пилешко и варете, докато се свари напълно и омекне. Малко преди да свалите от огъня сложете и кашкавала/пармезана.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай